Ősi mexikói energiaital – Chia fresca

citromos-epres

Örülünk amikor süt a nap, meleg van, a vastag ruhákat már régen eltettük a szekrény aljába, előkerültek a nyári darabok. Amikor hazaérkezünk már nem megyünk egyenesen a vízforralóhoz egy forró teát készíteni, ami majd átmelegít.

Most már a hűtőt nyitogatjuk…


A szervezetünk kívánja a hideget, de ennyi nem elég neki a feltöltődéshez.

Amikor hideg frissítőre vágyunk, nem nyúlhatunk folyton a cukros üdítőkhöz, a szomjunkat sem oltják megfelelően és nem is egészségesek. Persze különleges csomagolásuk, érdekes ízkombinációik és változatos színük sokak számára csábítóvá teszik őket, de ilyen csodákat otthon is készíthetünk, természetes összetevőkből. Mint tudjuk a legjobb szomjoltó a víz, aminek viszont semmi íze és tápanyagban sem gazdag.

A tökéletes frissítőt már az ősi mexikói nép feltalálta, ami természetes, szomjoltó, finom, tápanyagban gazdag és kiváló energia forrás egyben.


chia mag chia mag chia magA chia fresca eredetileg egy ősi mexikói ital volt, sok helyen a mai napig nagyon népszerű. Amellett, hogy felfrissít, feltölt energiával és számos fontos tápanyaggal (omega 3 zsírsavak, antioxidáns, élelmi rost, vitaminok). Több féle ízben készíthető, de 2 alapanyag elengedhetetlen hozzá:

jég és chia mag


Az eredeti ősi mexikói recept:


chia magHozzávalók:


Két teáskanál Chia mag
2dl tisztított víz
1 db citrom vagy lime leve
ízlés szerint mézzel édesítsük


Ma már készítik különböző 100%-os gyümölcslevekkel is a Chia Fresca-t, de a sportolók körében még mindig az ősi recept a legelterjedtebb.