Egy finom tipp: Nyári saláta
Az uborka vásárlásnál mostanában egy kicsit jobban oda kell ugyan figyelnünk, de azért ne mondjunk le a friss salátákról, hiszen ez is hozzátartozik a nyárhoz! Ízlésesen tálalva kevesen ne kívánnák meg a finom nyári zöldségeket.
Egy finom tipp:
1 fej vörös hagyma
2-3 paradicsom
50 g ruccola saláta
néhány szem oliva bogyó
2 szelet lime
1 zacskó mozzarella golyó
1 kanál Chia mag
A Chia magot ezúttal ne zselésedett állapotában használjuk a sajátához, hanem szárazon, egyszerűen hintsük meg a salátánkat vele és élvezzük, ahogy az apró magok ropognak.
Adunk egy öntet tippet is:
Fokhagymás energia öntet
Hozzávalók:
1 evőkanál Chia mag
3 evőkanál víz
2 gerezd fokhagyma
1 evőkanál mustár
2 evőkanál almaecet (citromlével helyettesíthető)
2 evőkanál extra szűz olivaolaj
1 teáskanál só
Elkészítés: Keverjük a Chia magot ( azték zsálya mag) a vízbe és hagyjuk ázni 10 percig, amíg be nem zselésedik. A fokhagymát préseljük át fokhagymaprés segítségével, vagy vágjuk nagyon apró darabokra, ezután adjuk hozzá a Chia gélhez. Adjuk hozzá a mustárt, az almaecetet, az olivaolajat és a sót. Ha túl sűrűnek tűnne, kis vízzel hígabbá tehető az öntet. Bármilyen salátához tálalható.
Ezzel a salátával gondoskodtunk is a napi omega 3 zsírsav szükségletünk kielégítéséről, hogy a sok vitamint ne is említsem!
Egészségetekre!