Protein szelet nem csak testépítőknek
Magas fehérje-és alacsony szénhidráttartalma az izomzat megőrzésében és a fogyásban is segítségünkre lehet, az omega 3 zsírsavak pedig a szellemi frissességünk megőrzéséről is gondoskodik.
Hozzávalók:
Az alaphoz:
4 csésze zabpehely
1-2 csésze almaszósz
0,5 csésze méz vagy stevia ízlés szerint
1-1,5 csésze mogyoróvaj (kókuszzsírral vagy olivaolajjal helyettesíthető)
2 csésze vaníliás protein por
4 evőkanál chia mag
Ízesítés:
Készíthetjük magosra, ez esetben 3-4 csésze felaprított olajos maggal (dió, mandula, szezámmag, tökmag, napraforgó mag) és aszalt gyümölcsökkel (mazsola, sárgabarack,aszalt szilva) ízesíthetjük
Készíthetünk csokis változatot is, ekkor adjunk hozzá:
Felaprított csokidarabkákat és 1-2 evőkanál fahéjat
Vagy készítsünk kókuszosat, ez esetben adjunk hozzá 1-2 csésze kókuszreszeléket. (A kókuszoshoz használjunk kevesebb mogyoróvajat, mert a kókusznak is van zsíradék tartalma.)
Elkészítés:
A zabpelyhet sütőben 5-10 perc alatt pirítsuk meg 170 fokon. (Közben ne menjünk messzire, mert képes odaégni)
Készítsük el az almaszósz: Aprítsunk fel 4-5 almát és a héjával együtt egy citrom levével kevés vízben főzzük meg. Hagyjuk kihűlni majd turmixoljuk össze.
Egy nagy tálban keverjük össze a száraz alapanyagokat, majd adjuk hozzá a mogyoróvajat, a stevia-t (vagy mézet) és annyi almaszószt, amennyit felvesz.
Simítsuk bele egy sütőformába (kb 3 cm vastagságú legyen).
175 fokon 15-20 perc alatt megsül. Addig süssük, amíg a teteje szép barna nem less, de most se menjünk messzire a sütőtől, nehogy túlpirítsuk.
Bajerle Anikónak nagyon köszönjük a receptet!
Eredeti cikk: http://www.ezmegazin.hu/kiemelt/protein-szelet-hazilag/