Protein szelet nem csak testépítőknek

protein-omega3zsirsavak

Magas fehérje-és alacsony szénhidráttartalma az izomzat megőrzésében és a fogyásban is segítségünkre lehet, az omega 3 zsírsavak pedig a szellemi frissességünk megőrzéséről is gondoskodik.



Hozzávalók:


Az alaphoz:

4 csésze zabpehely

1-2 csésze almaszósz

0,5 csésze méz vagy stevia ízlés szerint

1-1,5 csésze mogyoróvaj  (kókuszzsírral vagy olivaolajjal helyettesíthető)

2 csésze vaníliás protein por

4 evőkanál chia mag


Ízesítés:

Készíthetjük magosra, ez esetben 3-4 csésze felaprított olajos maggal (dió, mandula, szezámmag, tökmag, napraforgó mag) és aszalt gyümölcsökkel  (mazsola, sárgabarack,aszalt szilva) ízesíthetjük

Készíthetünk csokis változatot is, ekkor adjunk hozzá:

Felaprított csokidarabkákat és 1-2 evőkanál fahéjat

Vagy készítsünk kókuszosat, ez esetben adjunk hozzá 1-2 csésze kókuszreszeléket. (A kókuszoshoz használjunk kevesebb mogyoróvajat, mert a kókusznak is van zsíradék tartalma.)




Elkészítés:

A zabpelyhet sütőben 5-10 perc alatt pirítsuk meg 170 fokon.  (Közben ne menjünk messzire, mert képes odaégni)

Készítsük el az almaszósz: Aprítsunk fel 4-5 almát és a héjával együtt egy citrom levével kevés vízben főzzük meg. Hagyjuk kihűlni majd turmixoljuk össze.


Egy nagy tálban keverjük össze a száraz alapanyagokat, majd adjuk hozzá a mogyoróvajat, a stevia-t (vagy mézet) és annyi almaszószt, amennyit felvesz.


Simítsuk bele egy sütőformába (kb 3 cm vastagságú legyen).

175 fokon 15-20 perc alatt megsül. Addig süssük, amíg a teteje szép barna nem less, de most se menjünk messzire a sütőtől, nehogy túlpirítsuk.




Bajerle Anikónak nagyon köszönjük a receptet!

Eredeti cikk: http://www.ezmegazin.hu/kiemelt/protein-szelet-hazilag/