Gazpacho leves chia maggal

gazpacho-chiamaggal

Ebből a receptből még receptkártyát is készítettünk, a kedvencek közé tartozik, mert minden értelemben könnyű és mindenki számára fogyasztható, egészséges és finom!



Hozzávalók:

40 dkg paradicsom
40 dkg paprika
40 dkg uborka
2 gerezd fokhagyma
5 dkg teljes kiőrlésű kenyér
1 teáskanál só (nem finomított)
2 teáskanál balzsamecet
0,5 dl extra szűz olívaolaj
2 evőkanál chia mag



Elkészítése:


1. tisztítsuk meg a zöldségeket és kockázzuk fel (egy keveset tegyünk félre a tálaláshoz), majd pucoljuk meg a fokhagymát


2. a felkockázott zöldségeket és fokhagymákat tegyük egy lábosba (ha turmix géppel dolgozunk, akkor annak a táljába), adjuk hozzá a sót, a balzsamecetet és botmixerrel pürésítsük össze


3. adjuk a püréhez a kenyeret (mehet bele a héja is és nem kell, hogy száraz legyen), várjunk pár másodpercet, amíg kissé megszívja magát és ezzel is pürésítsük össze


4. utolsó lépésként, folyamatos turmixolás mellett adjuk hozzá az olívaolajat (fokozatosan öntve), ettől válik krémessé a leves


5. keverjük a leveshez a chia magot, majd tálaljuk a félretett, felkockázott zöldségekkel



Memi és HeF: Köszönjük!
További receptműves ötletekért, tippekért látogassátok meg őket: http://receptmuves.blogspot.com/