Az Original Chia kenyér
Chia kenyér – kenyérsütő géppel
Hozzávalók:
2,5 dl tej
0,8 dl joghurt vagy tejszín
115 g graham liszt
200 g búzaliszt
35 g Chia mag
1 evőkanál olivaolaj
1 teáskanál só 1 teáskanál cukor vagy méz
1 zacskó száraz élesztő

Gluténmentes chia kenyér:
Hozzávalók:
2,5 dl tej
0,8 dl tejszín vagy natúr joghurt
310 g gluténmentes speciális lisztkeverék
35 g Chia mag
1 evőkanál olivaolaj
1 teáskanál só
1 teáskanál cukor vagy méz
1 zacskó száraz élesztő

Chia kenyér sütőben sütve:
Hozzávalók:
8 dl sovány tej
2 dl tejszín
50g élesztő
1 ek méz vagy barna cukor
2 dl zabpehely
2 dl chia mag
200 g graham liszt
600 g búzaliszt
Melegítsük fel a tejet. Keverjük el benne az élesztőt. Adjuk hozzá a sót, a mézet, a zabpelyhet és a chia magot. Először a graham lisztet keverjük hozzá, majd fokozatosan adagoljuk a búzalisztet is. Ne lepődjünk meg, hogy a tésztát nem lehet gyúrni, az állaga olyan lesz mint a zabkása massza. Lehetőleg teflon formába helyezve tegyük a hideg sütőbe. Állítsuk a sütőt 185 fokra és süssük kb 70 percig. Légkeveréses sütőben kb 50 perc a sütési idő.


