Az Original Chia kenyér

Sprouted_grain_spelt_and_chia_bread

Chia kenyér – kenyérsütő géppel

 

Hozzávalók:

2,5 dl tej

0,8 dl joghurt vagy tejszín

115 g graham liszt

200 g búzaliszt

35 g Chia mag

1 evőkanál olivaolaj

1 teáskanál só 1 teáskanál cukor vagy méz

1 zacskó száraz élesztő

 

 

chia2.jpg

 

 

 

Gluténmentes chia kenyér:

 

Hozzávalók:

2,5 dl tej

0,8 dl tejszín vagy natúr joghurt

310 g gluténmentes speciális lisztkeverék

35 g Chia mag

1 evőkanál olivaolaj

1 teáskanál só

1 teáskanál cukor vagy méz

1 zacskó száraz élesztő

 

 

 

bread-icon.png sliced bread.png food-bread-toast-icone-4706-128.png

 

 

 

Chia kenyér sütőben sütve:

 

Hozzávalók:

8 dl sovány tej

2 dl tejszín

50g élesztő

1 ek méz vagy barna cukor

2 dl zabpehely

2 dl chia mag

200 g graham liszt

600 g búzaliszt

 

 

Melegítsük fel a tejet. Keverjük el benne az élesztőt. Adjuk hozzá a sót, a mézet, a zabpelyhet és a chia magot. Először a graham lisztet keverjük hozzá, majd fokozatosan adagoljuk a búzalisztet is. Ne lepődjünk meg, hogy a tésztát nem lehet gyúrni, az állaga olyan lesz mint a zabkása massza. Lehetőleg teflon formába helyezve tegyük a hideg sütőbe. Állítsuk a sütőt 185 fokra és süssük kb 70 percig. Légkeveréses sütőben kb 50 perc a sütési idő.