BURGONYA KRÉMLEVES INDIAI ÍZESÍTÉSSEL ÉS CHIA MAGGAL
1 kg burgonya
1 fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
1 db zellergumó
1 teáskanál ételízesítő (sómentes)
1 teáskanál curry por
1 teáskanál őrölt koriander
1/2 teáskanál őrölt kömény
ízlés szerint só, bors
2-3 evőkanál olívaolaj
2 evőkanál chia mag
Elkészítése:
Először tisztítsuk meg a zöldségeket. A burgonyát és a zellergumót kockázzuk fel (kb 2 cm-es darabokra), és a hagymákat is aprítsuk fel.
Pirítsuk meg a vöröshagymát az olivaolajon, majd adjuk hozzá a burgonyát és a zellert, valamint a fokhagymát, és jól keverjük össze (egy kicsit így is pirítva a zöldségeket).
Adjuk a fűszereket is a zöldségekhez és öntsük fel annyi vízzel, hogy bőven ellepje. Ezután fedő alatt főzzük, amíg a burgonya és a zeller megpuhul.
Amikor már a zöldségek puhák, botmixerrel pürésítsük össze, majd adjuk hozzá a chia magot (ha túl sűrű a leves, adjunk hozzá vizet és egyszer forraljuk össze).
Extra tipp:
Fűszerezhetjük erős és az enyhe curry-vel, valamint a cayenne bors is jól illik hozzá.
Köszönjük a receptet Memi és HeF!
További receptműves ötletekért, tippekért látogassátok meg őket: http://receptmuves.blogspot.com/


