Chia jégkrém
A nyár egyik legkellemesebb velejárója a fagyi! Legyen vizes vagy krémes, ez már csak ízlés kérdése, azt is megbocsátjuk, ha olvad, csöpög, olyan pedig, hogy “túl sok” ritkán szerepel egy mondatban a fagyi szóval.
A különleges fagyikelyheknek kevesen tudunk ellenállni, akkor miért erőlködjünk?! Inkább együk egészségesen őket! Összeállítottunk néhány chia fagyi receptet, ami kicsit feldobja a hétköznapi fagyikat is! Ráadásul kicsit laktatóbb is lesz, többek között omega 3 zsírsavakban, antioxidánsokban gazdag, egészséges, és ezek mellett kicsit extrém és ellenállhatatlan!
Gyümölcsös-chia magos fagyi kehely
hozzávalók:
2 evőkanál chia mag
1 dl gyümölcsjoghurt
nyári gyümölcsök (áfonya, eper, barack
3 kanál müzli
vanillia fagyi
1 kanál lekvár
Először keverjük a chia magot a joghurtba és hagyjuk pár percig ázni.
Vegyünk elő egy üveg poharat. 1 gombóc vanillia fagyi, pár szem gyümölcs, joghurtos chia, 2 kanál müzli, pár szem gyümölcs, öntsük le egy kis felmelegített lekvárral, majd újabb adag vanillia fagyi, gyümölcs… folytassuk amíg a pohár tart!
Csokis Chia csodakehely
hozzávalók:
2 evőkanál chia mag
0,5 dl tej
csoki fagyi
reszelt csokoládé
(meggyel bolondítható)
A chia magot áztassuk a 0,5 dl tejbe, és tegyük 10 percre a hűtőbe.
Készítsünk elő egy fagyis kelyhet, a chia harmadát tegyük bele. Majd egy réteg csoki fagyi következik. Erre szórjunk egy kis reszelt csokit, rá pár szem meggyet, amit egy kis rum aromával is meg lehet locsolni. Erre egy újabb réteg chia kerül, majd csoki fagyi…
Dinnyés chia jégkrém (pálcikás)
hozzávalók:
10 dkg szőlőcukor
1 dl víz
0,5 dl turmixolt majd leszűrt görögdinnyelé
pár csepp vanillia aroma (vagy 1 vanilliarúd magja)
2 citrom leve
3 kanál chia mag
Miután a hozzávalókat összekevertük, öntsük formákba és már tehetjük is a fagyasztóba.
Tipp: a pálcikákat mindig akkor nyomjuk a formába, amikor a massza már félig fagyott, így jobban tartják a jégkrémet.




