Chiás-mézes krémes

Screen shot 2011-09-15 at 12.03.15 PM

Hozzávalók:


3db egész tojás

8 evőkanál méz

20dkg szőlőcukor

1 teáskanál szódabikarbóna

30dkg liszt

 

 

Elkészítése:


Az egész tojásokat verjük fel villával, majd adjunk hozzá 20dkg szőlőcukrot,

8 evőkanál mézet , a teáskanálnyi szódabikarbónát, majd a 30 dkg liszttel dolgozzuk

össze, vagyis gyúrjuk, vagy keverjük amíg egy nagy cipónk nem lesz!


Ezután osszuk a tésztát 2 részre, kicsi pihentetés után már lehet is kinyújtani. Majd tehetjük is a sütőbe, ahol 180 fokon pár perc alatt készre sül, vagyis mire a második lapot kinyújtjuk szinte már cserélhetjük is a tepsit.


Amikor megsültek, kettévágjuk és így lesz 4db hosszúkás lapunk.


A krém nagyon egyszerű:

25 dkg Rama margarin

1 tubus sűrített tej

3 evőkanál chia mag ( omega 3 zsírsavakban, antioxidánsokban gazdag)

1/2 dl rostos narancslé


A sűrített tejet keverjük össze a margarinnal.

A 3 evőkanálnyi chia magot áztassuk 1/2 dl rostos narancslébe, 5 percig hagyjuk állni, majd adjuk hozzá az alapkrémhez.


A teteje ízlés szerint díszíthető, például diós-kakós szőlőcukorral.


Másnapra lesz csak puha, de hűtőben tárolva sokáig elállna, ha maradna belőle ;-) )


Jó étvágyat!




Köszönjük a Ninon sütödéből érkező receptet, érdemes ide benézni, ha házias ízekre vagy csak jó ötletekre vágytok!

Ninon Sütöde