Chiás-mézes krémes
Hozzávalók:
3db egész tojás
8 evőkanál méz
20dkg szőlőcukor
1 teáskanál szódabikarbóna
30dkg liszt
Elkészítése:
Az egész tojásokat verjük fel villával, majd adjunk hozzá 20dkg szőlőcukrot,
8 evőkanál mézet , a teáskanálnyi szódabikarbónát, majd a 30 dkg liszttel dolgozzuk
össze, vagyis gyúrjuk, vagy keverjük amíg egy nagy cipónk nem lesz!
Ezután osszuk a tésztát 2 részre, kicsi pihentetés után már lehet is kinyújtani. Majd tehetjük is a sütőbe, ahol 180 fokon pár perc alatt készre sül, vagyis mire a második lapot kinyújtjuk szinte már cserélhetjük is a tepsit.
Amikor megsültek, kettévágjuk és így lesz 4db hosszúkás lapunk.
A krém nagyon egyszerű:
25 dkg Rama margarin
1 tubus sűrített tej
3 evőkanál chia mag ( omega 3 zsírsavakban, antioxidánsokban gazdag)
1/2 dl rostos narancslé
A sűrített tejet keverjük össze a margarinnal.
A 3 evőkanálnyi chia magot áztassuk 1/2 dl rostos narancslébe, 5 percig hagyjuk állni, majd adjuk hozzá az alapkrémhez.
A teteje ízlés szerint díszíthető, például diós-kakós szőlőcukorral.
Másnapra lesz csak puha, de hűtőben tárolva sokáig elállna, ha maradna belőle )
Jó étvágyat!
Köszönjük a Ninon sütödéből érkező receptet, érdemes ide benézni, ha házias ízekre vagy csak jó ötletekre vágytok!