Dupla magos desszert
Magpuding
Már a neve is kiváncsivá tesz… magokból puding? És igen!
Hozzávalók:
1 csésze dió, mandula és török mogyoró vegyesen
1 alma
1 teáskanál nyírfacukor
1 ek tökmagliszt
1 ek lenmagliszt
1 csipet só
1 kanál citromlé
1/2 citrom reszelt héja
1 dl tisztított víz
az ízek kedvéért: 1 csipet fahéjjal és vanília porral fűszerezhetjük
Elkészítése:
A magokat daráljuk apróra, utána tegyük turmixgépbe az összes többi hozzávalóval együtt és turmixoljuk pépesre. Tegyük pudingformába, esetleg díszítsük mazsolával, dióval, vagy csak szórjuk meg vaníliával, fahéjjal…
A lenmaglisztnek köszönhetően igazi remegős, formás pudingot kaphatunk.
Kiwis kocka
Hozzávalók:
magpuding – ez lesz a desszertünk alapja
3 szem kiwi
1/2 dl tisztított víz
2 ek tökmagliszt
1 ek chia mag
2 tk nyírfacukor
1 tk fahéj
díszítésnek: pár szem vörösáfonya vagy mazsola
Elkészítése:
Hámozzuk meg a kiwiket, kettőt daraboljunk fel és turmixoljuk össze a többi hozzávalóval (kivéve a magpudingot).
Öntsük ki egy kistálkába és pihentessük pár percig, hogy legyen ideje besűrűsödni.
A magpudingból formázzunk egy kis tallért, erre tegyünk a kiwi krémből, díszítsük és kóstoljuk is meg hamar!
A recept ötlete és a fotók Kállay Ildikótól származnak, köszönjük szépen!
http://eletkert.wordpress.com/category/receptek/



