Fogyókúrázók álométele

Screen shot 2011-07-29 at 3.21.14 PM

Fogyókúrázók álométele

 


Az ételekhez adva növeli azok tömegét, de a kalóriáját csak kis mértékben, használatával mégis tápanyagban gazdag ételhez juthatunk. ( 12g mag – kb 2 teáskanál- 48 kcal) Természetes alkotóanyagainak köszönhetően növeli az állóképességet, gyorsítja az anyagcserét, így segít a testsúly csökkentésében.Persze ez nem azt jelenti, hogy ha a hamburgerünket megszórjuk chia maggal, máris diétás ételt készítettünk. Segítséget kaphatunk, ha változtatni akarunk étrendünkön, a folyadék hatására 12-szeresére megnövő chia mag eltelít, így hamarabb jóllakunk a vele dúsított étellel. Ha megkívánunk egy kis délutáni édességet, kellemesen ízesíthető, csak fantáziánk kérdése, minden nap más és más desszertet készíthetünk belőle.
aztékok ősi étele“Az ősi kultúrákban a jó egészség megőrzésére és a hosszú élet garanciájaként fogyasztották a spanyol zsályafélék családjába tartozó, erőt adó magot, a chiát.


Nincs olyan élelmiszer, mely annyi fehérjét tartalmazna, mint a chia, és amely ilyen hihetleten, ráadásul természetes és egészséges módon fokozza a testi, lelki és szellemi teljesítőképességet.

Kálium, kalcium, vas és antioxidáns tartalma is messze felülmúlja bármely más zöldségét vagy gyümölcsét, omega 3 zsírsavakban gazdag, ezért is nevezik a diétázók álomeledelének.Magas rosttartalmánál fogva eltölt, szabályozza a vércukorszintet, esszenciális aminosav tartalmával tökéletesen pótolja a fogyókúrás étrend hiányosságait.


Bármely típusú élelmiszerhez adva nyersen, teaként elkészítve vagy csíráztatva megduplázza annak mennyiségét, megsokszorozza tápértéket anélkül, hogy többlet kalória- vagy zsírbevitelt jelentene a szervezet számára.

Így segíti az egészséges fogyást és a tartós életmódváltást.”
(forrás: http://fogyokura.network.hu)