Kókuszgolyó chia maggal

kokuszgolyochiamaggal

Kókuszgolyó, de nem akármilyen! Belül kókuszos és krémes, Kókuszreszelék helyett vitaminokba, ásványianyagokba, omega 3 zsírsavakba, értékes tápanyagokba hempergetve!




Hozzávalók:

1 kisebb csésze kesudió

vanília por

méz (vagy agavé szirup)

víz

kókuszreszelék

1 evőkanál kókuszzsír

chia mag

(ha szükséges: útifű maghéj)

 

 

 



Ez a kókuszgolyó chia magba lett meghempergetve, ami igen gazdag omega-3 zsírsavakban, és antioxidánsokban.

A chia mag nem változtat a desszertünk ízén, viszont plusz tápanyagokkal gazdagítja azt.


Elkészítés:

A kesudiót turmixgépbe tesszük, és annyi vizet öntünk rá, hogy éppen ellepje. Beleteszünk egy csipet vanília port és megédesítjük mézzel (vagy agavé sziruppal). Jó alaposan összeturmixoljuk.

Tejszín sűrűségű masszát kell, hogy kapjunk. Beletesszük az 1 evőkanál kókuszzsírt, és annyi kókuszreszeléket szórunk bele, hogy gyúrható masszát kapjunk. (A kókuszreszelék egy részét helyettesíthetjük egy kis útifű maghéjjal is).

A masszából kézzel golyókat formálunk, majd meghempergetjük chia magban. Hűtőbe tesszük, és tálalásig ott tároljuk.

Ha kicsit lágyabbra sikerülnek a golyók, hűtőbe téve a kókuszzsírtól keményebb állagot fognak majd kapni, ha megdermedtek)


Jó étvágyat!


A chia magos kókuszgolyó is Winklerné Vámosi Nóra találmánya, amiért sokan hálásak vagyunk neki! Még sok hasonló különlegesség van a tarsolyában, érdemes megnézni:

Fittnők, egészség és fogyókúra