Sütőtök kocka

sutotokkocka-chia-magosan

Tésztához:


1 csésze fehérliszt
1 csésze teljes kiőrlésű tönkölyliszt
1 kk szódabikarbóna
1 sütőpor
2 cs vaníliás cukor
2 ek nyírfacukor
1 ek mogyoróolaj
1 tk rumaroma
1 ek tejföl
1/2 csésze víz
1/4 csésze tej


A hozzávalókat jól összedolgozzuk, és kiolajozott-lisztezett tepsiben 180 fokon 20 perc alatt készre sütjük. Mikor kihűlt félbevágjuk, és megkenjük a töltelékkel.


Töltelék:

Egy fél sütőtök
10 dkg kesudió
1 cs vaníliás cukor
1 ek. nyírfacukor
1 tk fahéj
1 csipet szerecsendió
1 ujjnyi friss gyömbér reszelve
1 ek chia mag




Hámozzuk meg a tököt, vágjuk kis kockákra és enyhén sós vízben főzzük meg. Utána turmixoljuk össze hozzáadva a töltelék többi alapanyagát is. (Az omega 3 zsírsavakban gazdag chia mag más ételek sűrítésére is kiválóan alkalmas.



A receptet Ildikó ‘Életkertjében’ találtuk. Érdemes elnézni hozzá:
http://eletkert.wordpress.com/category/receptek/