5 hűsítő tipp a mai napra!

Screen shot 2011-08-26 at 12.57.18 PM1. Tartsuk hűsen a lakást

Ha nincs légkondicionáló, a forró napokon úgy hűsíthetjük lakásunkat, ha hajnalban kiszellőztetünk, majd behúzzuk a függönyt, leengedjük a redőnyt, az ablakot pedig résnyire nyitva hagyjuk, hogy járjon a levegő.


2. A legjobb hűsítő italok

szénsavmentes ásványvíz, langyos tea, citromos limonádé, chia fresca

Az alkoholos, koffeines, cukros italokat kerüljük a kánikulában, mert ahelyett, hogy a szomjunkat csillapítanák, gyorsabban távoznak a szervezetünkből.


3. Pótoljuk a vitaminokat és ásványi anyagokat

Ha izzadunk, nem csak folyadékot, hanem sok-sok ásványi anyagot és nyomelemet is veszítünk, ezeket pedig pótolni kell!

Igyunk friss gyümölcslevet, chia fresca-t, együnk friss gyümölcsöket, készítsünk egy gyors chia magos joghurtot. Lényeg, hogy pótoljuk az elvesző ásványi anyagokat, bevigyük szervezetünkbe a napi szükséges omega 3 zsírsavakat, fehérjéket, vitaminokat, így elkerülhetjük a meleg miatti rosszullétet is.4. A legjobb ételek ilyenkor

Lehet, hogy ilyenkor kevésbé kívánjuk, de enni akkor is kell. Tegyük félre a nehéz zsíros ételeket a hűvösebb napokra és együnk inkább gyümölcsöt, salátát, rántás nélküli főzeléket vagy könnyű  hideg gyümölcslevest.

meggyleves
5. Fagyi

Kényeztessük magunkat egy kis fagyival, jégkrémmel! Ilyenkor jól is esik a melegben, és egy finom jéghideg fagyi gondolata a közel negyven fokos melegben… bizony a hangulatunkon is sokat dob!

chia jégkrém